Суспільство

Організація дитячого літнього відпочинку – під контролем поліції Чернігова

Працівники, які відповідають за безпеку дорожнього руху, спільно з поліцейськими ювенальної превенції управління превентивної діяльності взяли участь у семінарі з питань організації літнього відпочинку дітей.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

На нараді були присутні спеціалісти відділів освіти РДА, управлінь освіти міськрад, директори дитячих стаціонарних оздоровчих закладів і представники органів влади й компаній, відповідальні за організацію та проведення оздоровлення.

Правоохоронці зазначили, що особливої актуальності питання безпеки дорожнього руху набуває під час відпусток і літніх шкільних канікул, коли батьки спільно з педагогами організовують виїзди дітей у місця літнього відпочинку — оздоровчі табори, санаторії, бази відпочинку тощо.

Насамперед увагу керівників органів освіти, директорів шкіл, інших дитячих колективів звертали на необхідність відповідального підходу до вибору перевізника, якому ви довірите життя та здоров’я дітей.

Насамперед у перевізника повинен бути справний і укомплектований транспорт, який вчасно пройшов обов’язковий технічний контроль і відповідає нормам та стандартам безпеки при перевезенні пасажирів.

Представники ювенальної превенції інформували присутніх про вжиття заходів щодо попередження вчинення дітьми адміністративних і кримінальних правопорушень.

Також акцентували увагу на розроблення графіків відвідувань поліцейськими закладів літнього відпочинку дітей із метою проведення профілактичної роботи, спрямованої на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button