Суспільство

ОСББ Чернігова зможуть скористатися «теплими кредитами» і в наступному році

Сесія Чернігівської міської ради 32 голосами «за» продовжила дію «Програми відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016–2019 роки» на 2020 рік та виклала її в новій редакції.

Питання винесене на розгляд сесії у зв’язку зі зверненням 15 ОСББ за відшкодуванням з міського бюджету частин таких кредитів. Прогнозований обсяг фінансування Програми з міського бюджету на 2020 рік складає 7,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зазирнути в кишеню влади: в Чернігові депутати та чиновники показали свої гаманці (Відео)

Разом з тим, за пропозицією депутатської Комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку та енергозбереження Програма доповнена додатковими умовами, які мають запобігати можливим зловживанням. А саме, ОСББ, яке претендує на відшкодування частини кредиту з міського бюджету за цією Програмою, має купувати  енергоефективне обладнання за цінами не вище середньоринкових. Цю відповідність перевірятиме Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради, якому для здійснення аналізу відповідності цін на обладнання та/або матеріали середньоринковому рівню кредитно-фінансова установа надаватиме разом з супровідним листом і пакет відповідних документів, зазначений у додатку до Програми.

Від цієї правки не постраждають чесні ОСББ, а постраждають ті, хто міг намагатися обдурити громаду, наголошувалося на засіданні сесії. Адже дані банківські кредити видаються без перевірки цін, лише на підставі накладних на матеріали.

Як тільки буде перше звернення від ОСББ, яке пройшло процедуру перевірки – буде звернення до фінуправління і відповідне фінансування, запевнив депутатів керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button