Суспільство

Основні особливості вибору куртки для чоловіків

Чоловічий базовий гардероб включає верхній одяг, актуальний для прохолодної або дощової погоди в різні пори року. Найчастіше — це куртки, які представлені на ринку різними брендами і відрізняються величезною різноманітністю моделей, матеріалів пошиття та особливостей крою. Найкраще орієнтуватися при покупці чоловічої куртки на сукупність характеристик, не забуваючи про комфорт і зручність, привабливий зовнішній вигляд.

Розмір і матеріал пошиття чоловічої куртки

Загальноприйнята стандартизація розмірів дозволяє скоротити час вибору куртки, особливо якщо на бірках вказана розмірна сітка різних систем. Що стосується розміру, то тут ви можете орієнтуватися на сезон і власні переваги, адже чоловічі куртки шиються з різних матеріалів:

  • Натуральні, до них відносяться шкіра і замша, бавовна і шерсть;
  • штучні, такі як нейлон і фліс, поліестер і пропілен;
  • комбіновані — щільна саржа й міцний софтшелл.

Вибираючи утеплені моделі з підкладкою, варто звернути увагу на матеріал самого утеплювача та якість самої підкладки. Для сезону дощів можна вибрати вітровки та куртки в Sportcenter з водовідштовхувальними властивостями, пошиті з матеріалу, який не вбирає вологу завдяки спеціальній обробці.

Моделі та фасони чоловічих курток

Прихильникам спортивного стилю ідеально підходять такі моделі, як парка з об’ємним капюшоном, укорочений бомбер або анорак з великою кишенею. Цінителі класики можуть зупинитися на замшевих моделях строгого крою, бушлатах на великих ґудзиках і шкіряних куртках елегантного стилю дизайну.

Прихильникам ділового стилю краще зупинитися на куртках зі стриманим дизайном, під які можна надіти піджак або діловий костюм. Автолюбителям буде зручно в укорочених моделях, а любителям піших прогулянок краще зупинитися на легких і утеплених варіантах вільного крою.

Набір критеріїв вибору чоловічої куртки

Крім розміру та матеріалу пошиття, особливостей крою та моделі слід враховувати й інші фактори вибору куртки для чоловіка. Такий предмет гардероба повинен доповнювати образ, відповідаючи при цьому вимогам комфорту і зручності, стилю життя і звичного проведення часу:

  • фасон куртки з урахуванням її довжини часто вказується на бірці латинськими літерами;
  • сезонність, визначається наявністю додаткових елементів (капюшон, підкладка);
  • якість пошиття і фурнітури, знімних деталей і вузлів (блискавки, заклепки).

До додаткових технологій, які визначають вибір чоловічої куртки, відноситься обробка матеріалу для захисту від вологи і стирання. Знімні капюшони і відстібна підкладка, щільно прилеглий комір і зручні застібки, наявність внутрішніх або об’ємних накладних кишень, щільні манжети допоможуть зробити куртку для чоловіка.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button