Суспільство

Останнє місячне затемнення сьогодні вночі можуть спостерігати мешканці Чернігівщини

Останнє місячне затемнення цього року, що розпочнеться о 3.41 за київським часом, а кульмінації досягне о 5.44, зможуть спостерігати жителі Чернігівщини. Всього ж затемнення триватиме 4 години та 6 хвилин.

Його можна побачити, звісно, за сприятливої безхмарної погоди та подалі від яскравих штучних вогнів населених пунктів.

Особливість цього місячного затемнення у тому, що воно буде не повним, а частковим: видима частина Місяця матиме червонувато-коричневий відтінок через те, що він на цей час перебуватиме у півтіні Землі, у світлій її частині, яка не повністю блокує сонячне світло. Крім цього, саме з 18 вересня Місяць перебуватиме ще й у повні максимально близько до Землі. Цей факт сприятиме тому, що наше «нічне світило» здаватиметься ще яскравішим і більшим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Шаг» замість «копійки»: що чернігівці думають про перейменування українських монет (Відео)

Стежити за цим астрономічним явищем цього разу зможе більшість населення земної кулі, а саме Південної та Північної Америки, Африки (крім найсхідніших частин), Європи, зокрема й України, західних частин Азії. Затемнення можуть спостерігати й науковці, які працюють в Антарктиді.

Якщо з різних причин особисто не маєте можливості стежити за затемненням, то за цією подією можна спостерігати онлайн (https://www.youtube.com/channel/UCwSCRbJwkDSb4ilWf1gBGXg ).

Є також можливість отримати повний список етапів часткового місячного затемнення для конкретної території спостереження. Для цього треба перейти на сайт http://inthesky.org/  і ввести дані свого місцеперебування.

У наступні дві ночі також можна спостерігати за яскравою повнею вже без часткового затемнення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична, за матеріалами lifestyle.novyny, apostrophe.ua, wikipedia

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button