Суспільство

Освітянські баталії в Чернігові: здобутки, якість і закрита школа

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» Чернігівської міськради під час чергової сесії підтримали зміни до Програми розвитку освіти м.Чернігова «Освіта в житті нашого міста» на 2017-2021 роки.

Депутати затвердили в новій редакції підпрограми «Педагогічні працівники», «Обдарована дитина», Положення про нагородження грошовими преміями Чернігівської міськради керівників закладів освіти міста Чернігова на 2017-2021 роки, Положення про призначення і виплату персональних (іменних) стипендій талановитим і обдарованим учням м. Чернігова на 2017-2021 роки. Ці зміни, зокрема, передбачають удосконалення системи стимулювання інтелектуально та творчо обдарованих учнів, педагогічних працівників, які з ними працюють, сприяння якісному супроводу освітнього процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко запросив громадськість завітати до закритої 10-ї школи

«Ми підтримуємо позитивні зміни до програми розвитку освіти, оскільки вони стимулюватимуть школярів досягати вагомих результатів на предметних олімпіадах, різноманітних конкурсах і змаганнях, гідно представляючи рідне місто», – зазначив депутат міськради від партії «Наш край» Віктор Бистров.

Водночас фракція «Нашого краю» не підтримує рішення про призупинення навчального процесу в школі №10. Традиційно засідання сесії розпочалося з дискусії з представниками батьківського комітету, які відстоюють свій навчальний заклад. Віктор Бистров зазначив, що заклад має бути відремонтований і залишитися в освіті. «Це штучна ситуація. Приводом закриття школи №10 стала необхідність виконання ремонтних робіт, а зараз представники влади говорять про недоцільність їх проведення. Тож необхідною є ревізія стану приміщень закладів освіти, аби в подальшому уникнути їх закриття з різних приводів», – наголосив депутат міськради.

Крім того, під час спілкування з міським головою Віктор Бистров також озвучив проблемне питання для частини педагогічних працівників Чернігова – внаслідок відсутності поділу класів на групи під час вивчення іноземних та української мов, багато педагогів вимушені працювати на неповну «ставку», що надалі позначиться на відсутності субсидій і повноцінному пенсійному стажі.

Раніше «Наш край» у Чернігові відстоював виплату надбавок педагогічним працівникам за престижність праці.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Ще статті по темі

Back to top button