Суспільство

П’ять простих способів не розбити машину в ожеледь

Всім відомо, що зима – це найлютіший ворог кожного автомобіліста, адже в цей період у водіїв виникає величезна кількість проблем, починаючи від замерзлого двигуна та закінчуючи рухом на ожеледиці.

До вашої уваги кілька простих порад, які допоможуть жінкам та водіям-новачкам спокійно пережити зиму та не потрапити в неприємну ситуацію на дорозі. Пропонуємо ознайомитися з ними разом.

  1. Правильно вибирайте шини

Як відомо, у зимовий період зчеплення автомобільних шин на дорозі залишає бажати кращого. Для того, щоб не потрапити в аварію вибирайте шини заздалегідь і дуже уважно. Більшість автомобілістів вважає, що чим більша величина протектора, тим краще тримається автомобіль на льоду.

Але це не правда! Підберіть «взування” для машини з дрібним, але досить насиченим малюнком протектора.

  1. Правильно сідайте за кермо

Більшість «лихачів”, сідаючи за кермо, відпускають одну з рук. У таких людей шанси на те, що вони зможуть вчасно зреагувати і уникнути зіткнення, дуже малі. Обов’язково тримайте «баранку” обома руками. При русі покладіть великі пальці рук на обід керма, так вам буде легше відчути зчеплення і «прощупати” дорогу.

  1. Розпізнайте слизьку дорогу

Найнебезпечніше при першій ожеледиці – це її несподіваний наступ. Невелика волога і мороз – і ось уже асфальт покритий скоринкою льоду.

Як же розпізнати слизьку дорогу? Це не так вже й складно, адже це можна зробити по характерному «ватному” керму, яке на льоду повертається набагато легше.

  1. Як правильно гальмувати?

Уміння гальмувати – це життєво необхідна якість кожного автомобіліста. Кращий спосіб гальмування – гальмування двигуном. Для цього необхідно прибрати ногу з педалі газу, але ні в якому разі не можна це робити різко і переключитися на нижчу передачу. Крім того, у цьому випадку дуже ефективним є спосіб переривчастого гальмування – короткочасні натискання на педаль гальма.

  1. Безпечна швидкість і дистанція

Це найважливіший момент при водінні в ожеледицю й про нього не можна забувати ні в якому разі. Гальмівний шлях при ожеледі збільшується в кілька разів. Тому не перевищуйте розумну межу швидкості, навіть якщо дуже кудись поспішаєте.

Ще статті по темі

Back to top button