Суспільство

Паркування на тротуарі: в поліції розповіли, як боротись з автохамами

Пішоходи вже давно втратили статус «королі тротуарів». Безперешкодно їм рухатися заважають автомобільні хами, які полюбляють паркуватися за принципами «де зручно» або «де є місце», мотивуючи це браком місць для паркування і вже згаданою зручністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові жінка на іномарці збила пішохода на тротуарі та втекла

Одна з найулюбленіших точок автомобільної «тусовки» – місце поблизуперехрестя проспекту Миру й вулиці Героїв Чорнобиля, що неподалік школи №11. Згідно з фейсбук-публікаціямитаке скупчення автомобілів заважає проїзду мам з колясками і не тільки. Обходити припарковані авто доводиться всім. А за дощової погоди робити це доводиться по калюжах і багнюці. Автори публікації задають риторичне питання: чому жодному жодного водія не оштрафовано? ЧЕline переадресовує його патрульній поліції міста, щоб дізнатись, яке покарання належить за неправильне паркування і яким має бути алгоритм дій, щоб цього домогтися.

– Щоб привернути увагу поліції до цього порушення, варто, як і в будь-якому разі, зателефонувати на лінію 102. Дзвінок може бути анонімним, натомість і реакція на нього буде відповідною. Тому заявникові слід представитись і дочекатися приїзду поліції. Заяву можна не писати, адже поліція реагує на такі повідомлення. Згідно з адміністративним кодексом статті 122 ч. 1, за неправильне паркування передбачено покарання у вигляді штрафу 255 гривень,– прокоментував ситуацію речник патрульної поліції Чернігівської області Віталій Копистко.

Якщо водія немає на місці і автомобіль заважає проходу пішоходів чи створює інші перепони, його можуть евакуювати. У такому разі порушник сплачує штраф, вартість послуги евакуатора й зберігання на штрафмайданчику.

За словами Віталія Копистка, штрафувати та евакуювати мають право не лише патрульні, а й КП «Паркування та ринок», де вже має бути два інспектора з паркування. Відмінність в тому, що вони про евакуацію мають повідомляти про неї патрульній поліції.

Загалом з початку року, за словами речника патрульної поліції, правоохоронці склали 172 постанови за неправильне паркування.

60358999_591659288012768_6241901788325216256_n

Фото зі спільноти «Чернігівський Кисіль»

Ще статті по темі

Back to top button