Суспільство

У Гончарівській ОТГ запровадили роздільний збір сміття

У Гончарівській громаді з січня цього року запроваджують систему роздільного збирання твердих побутових відходів.

Так, Гончарівська селищна рада розробила Програму благоустрою об’єднаної територіальної громади на 2018 рік, де одним із пунктів є забезпечення екологічної очистки території від побутових відходів шляхом запровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів та організації вивезення сміття. Збирання ТПВ у громаді та своєчасне вивезення здійснюється комунальним підприємством «Гончарівське» згідно графіка роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна програє боротьбу зі сміттям — експерти

Для роздільного збирання ТПВ та з метою зменшення їх шкідливого впливу на довкілля, поліпшення санітарного стану громади та покращення умов проживання мешканців, селищною радою придбано та встановлено на обладнаних майданчиках окремі контейнери для збору пластику.

“Просимо Вас, відповідно до вимог, підтримувати порядок сортування твердих побутових відходів та навчати цього дітей в родинах. Від того, як кожен буде сортувати сміття у себе вдома сьогодні, залежить, яким навколишнє середовище буде завтра!”  – закликають у звернення до жителів громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський підхід утилізації сміття у Чернігові не в пріоритеті

Після збору пластикові відходи будуть передаватися на пункти тимчасового зберігання та реалізовуватись на пункти прийому вторинної сировини для подальшої переробки.

Джерело: Громади Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button