Суспільство

Патрульна епопея у Чернігові: як все було насправді (правоохоронна версія)

Для припинення публічно-провокаційних дій чоловіка, який заважав роботі наряду патрульної поліції Чернігова, правоохоронці змушені були застосувати до нього фізичну силу.

Наряд патрульної поліції Чернігова, який ніс службу з охорони публічного порядку та безпеки в районі Привокзального ринку, проводив роз’яснювальну роботу серед громадян, які здійснювали торгівлю у невстановленому для цього місці.

Після спілкування з поліцейськими торгівці погоджувалися з аргументами правоохоронців і поступово переходили на територію ринку, де для них є спеціально обладнані місця.

І лише одна жінка, незважаючи на попередження правоохоронців, демонстративно відмовлялася виконувати законні вимоги поліції та продовжувала торгувати.

Коли ж патрульні попередили продавчиню, що складатимуть на неї адміністративний протокол про незаконну торгівлю, чоловік, який щойно купив у цієї жінки картоплю, став агресивно та провокаційно себе поводити. Він заважав роботі патрульного наряду, хапаючи поліцейських за формений одяг та руки, не реагував на зауваження. Для припинення публічно-провокаційних дій чоловіка, правоохоронці змушені були застосувати до нього фізичну силу.

На громадянина складено адміністративний протокол за ознаками статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від восьми до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправних робіт на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративного арешту на строк до п’ятнадцяти діб.

Про цю подію патрульні поліцейські в письмовій формі доповіли керівництву.
Для надання об’єктивної оцінки діям поліцейських службою моніторингу Управління патрульної поліції у м. Чернігові проводиться службове розслідування.

Також за цим фактом свою перевірку проводить прокуратура Чернігівської області.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button