Суспільство

Перед початком опалювального сезону газовики тренували вміння з ліквідації аварій

Днями на учбово-тренувальному полігоні ПАТ «Чернігівгаз» завершилися обласні змагання аварійно-диспетчерських служб.

Кращий результат показала команда з Чернігова.

В конкурсі взяли участь 78 фахівців, що входять до складу 26 бригад служби «104».

Про це ЧEline повідомили у прес-службі ПАТ «Чернігівгаз».

Основне завдання полягало у відпрацюванні дій аварійної служби в трьох ситуаціях – гасіння загоряння на фланцевому з`єднанні наземного газопроводу низького тиску, усунення витоку газу шляхом перепакування засувки на житловому будинку та виявлення і ліквідація витоку на підземному газопроводі. За підсумками всіх етапів комісія визначила переможців змагань.

Кращу підготовку показала бригада з м. Чернігова у складі майстра Олександра Семенця, слюсаря Олександра Рогинського та водія Олега Орлюка. На першому етапі – гасіння пожежі та усунення витоку газу на фланцевому з’єднанні аварійникам знадобилося 3 хв. 38 с., другий – усунення витоку на засувці – відпрацювали за 8 хв. 38 с., витік газу на підземному газопроводі був ліквідований за 18 хв. 30 с.

Другу сходинку посіла команда Ніжинського УЕГГ, а третій результат поділили між собою три бригади – з Варви, Бобровиці та Лосинівки.

Такий захід газовики проводять щороку перед опалювальним сезоном, коли зростає споживання газу і збільшується кількість аварійних викликів. Для цього ПАТ «Чернігвгаз» спеціально облаштував тренувальний полігон.

Він містить різноманітні тренажери, які моделюють складові діючої газотранспортної системи під тиском природного газу — це газові колодязі, газорегуляторні пункти шафового типу, зовнішньобудинкові, підземні і надземні газогони. Це є тренуванням і водночас перевіркою здібностей учасників на вміння впоратися зі справжньою аварійною ситуацією.

Ще статті по темі

Back to top button