Суспільство

«Перетвори пушкіна на дрон»: у Чернігові продовжили акцію зі збору російських книжок

У Чернігові зробили безстроковою благодійну акцію зі збору російської та російськомовної літератури.

Усі книжки команда освітньо-культурного простору Гончаренко центр здає на макулатуру, а виручені кошти передає на закупівлю дронів для Сил оборони. За словами організаторів, благодійна акція зі збору російських книжок стартувала у просторі наприкінці лютого. За місяць містяни передали понад 2,5 тонни «пушкіних» і «лєрмонтових».

Утім, на цьому активісти не планують зупинятися.

«За місяць завдяки небайдужим жителям Чернігова ми зібрали близько 2,6 тонни російської літератури. Це понад 10 тисяч гривень, які вже передані на закупівлю FPV-дронів для українського війська. Та оскільки люди продовжують нести книжки й звільняти свої полиці від культури окупанта, ми вирішили зробити цю акцію безстровою. Точніше, допоки не зберемо всіх пушкіних і не перетворимо їх на безпілотники», — зазначають у Гончаренко центрі Чернігів.

У Гончаренко центрах також зазначають, що перші FPV-дрони, придбані завдяки дерусифікації бібліотек, уже передані військовослужбовцям. Зокрема, партію дронів 9 квітня отримали бійці Збройних Сил України, які дають відсіч окупантам на Запорізькому напрямку. Ще частину коштів організатори акції спрямували на допомогу в закупівлі комплексу ударних БПЛА Avenger і дронів-камікадзе AQ200.

«Потреба в дронах колосальна, і не завжди це саме FPV-дрони. Наша мережа передає військовослужбовцям безпілотники всіх типів: від розвідувальних до ударних, так би мовити, «багаторазових». Тому «пушкіни» часом можуть отримати доволі тривале життя, допомагаючи нашим бійцям винищувати ворогів», — додають у Гончаренко центрі. Точка збирання книжок працює за адресою: вул. Шевченка, 9 (Гончаренко центр Чернігів).

Приносити книжки можна з понеділка по суботу з 10:00 до 18:00. З будь-яких питань щодо акції можна звертатися за телефоном +38 067 276 17 15.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button