Суспільство

Перевезення на дачних маршрутах у Чернігові відновлюються завтра, а на решті — з понеділка

Рішенням виконкому Чернігівської міської ради від 22 травня на території міста Чернігова робота міського автомобільного та електричного пасажирського транспорту відновлюється з 25 травня, а на деяких дачних маршрутах (№ 9, 18, № 22-с, № 36-с, № 46, № 47) перевезення дозволяються з 23 травня 2020 року.

Разом з тим, враховуючи вимогу щодо обмеження пасажирів у транспортному засобі, з метою зменшення пікового навантаження на громадський транспорт та забезпечення безпеки категорій пасажирів з груп ризику (літні особи, особи з інвалідністю), у робочі дні з 06 год. 00 хв. до 09 год. 00 хв. та  з 16 год. 00 хв. до 19 год. 00 хв. перевезення будуть здійснюватся в режимі регулярних спеціальних перевезень за наявності у пасажира тимчасового посвідчення. Пільги в ці години не діятимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діяльність пасажирського транспорту області мовою цифр

Така умова прийнята, щоби розвести пасажиропотоки і в години пік довезти працюючих людей до робочих місць. Адже законодавчі обмеження по наповнюваності транспортних засобів (тільки на сидячі місця) — не зняті. До речі, продовжує діяти і вимога «у транспорт — тільки в масках».

Як ми вже повідомляли, тимчасові посвідчення для проїзду для своїх працівників підприємцю або керівнику можна отримати в Чернігівській міській раді (каб. 21), надавши клопотання на ім’я міського голови.

Також для безпеки пасажирів до 30 травня забороняється експлуатація транспортних засобів, які не мають автоматичних дверей. Це рішення — відтермінування для пошуку виходу. З одного боку, деякі маршрути ще обслуговують саме старі «Рути» з такими дверима — і ці транспортні засоби там потрібні. З іншого — якщо двері відчиняються ручками, це досить серйозні ризики, оскільки змусити всіх ходили в рукавичках нереально. Рішення щодо долі цих транспортних засобів після 30 травня приймуть додатково.

Окрім того, враховуючи вимогу Постанови щодо самоізоляції осіб, які досягли 60-річного віку, на час дії карантину зупиняються пільгові перевезення окремих категорій громадян на «дачних» маршрутах щочетверга.

Рішення прийняте відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів». Нею передбачено послаблення протиепідемічних заходів, зокрема відновлення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у міському сполученні, для регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією, на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Загрузчик Загрузка...
Логотип EAD Слишком долго?
Перезагрузка Перезагрузить документ
| Открыть Открыть в новой вкладке

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button