Суспільство

Перезимували: як село на Чернігівщині готується до весни

Календарна зима добігає кінця, тож можна сказати, що попри всі острахи й негаразди, перезимували. Тож на часі – нові турботи, пов’язані з приходом весни. Які саме – розповів староста Бірківського старостинського округу Роман Боюн.

«Опалювальний сезон пройшли успішно, все нормально, без поломок й інших ситуацій. Нині в нас відбуваються роботи з благоустрою. Дерева обпилюємо, лад наводимо. Вивозимо листя, що восени позгрібали, але зненацька випав сніг», – зазначає староста.

Про роботи в полі та на городах у селі ще не задумуються, кажуть, що ранувато.

«Нині в нас основні справи – це благоустрій і підготовка до нового опалювального сезону. Дрова заготовляємо, все, що треба для цього, робимо», – наголошує староста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банківське відділення на колесах їде до жителів Чернігівського прикордоння

Зрозуміло, що теперішня війна в державі не додає оптимізму селянам. Але, попри все, життя триває, і люди намагаються доступними способами підтримати українських бійців.

«Збираємо регулярно передачі солдатам. Ось недавно збирали, люди діляться тим, що самі мають, зокрема й консервацією. Бо люди в нас розуміють, що відбувається в країні», – розповів староста.

Є й приємна новина. Староста розповів, що невдовзі телефонний зв’язок у селі суттєво покращиться, це для людей дуже важливо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button