Суспільство

Перлина Коропського району: озеро Підкова

У Коропському районі, що на території Чернігівської області, є дивовижний Мезинський парк. Він став відомим на всю країну після того, як у його межах було знайдено стоянку первісних людей. Так, вік порід, які археологи змогли розкопати на цьому місці, сягає понад 20 000 років. Для науковців нашої країни величезна рідкість, саме тому місце не втрачає популярності. Тож Мезинська стоянка – насамперед дуже популярне місце серед студентів, які вивчають подібні дисципліни, та серед науковців, котрі прагнуть своїм професійним поглядом все оцінити та побачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творче натхнення і відпочинок гарантовані на ставку «Майорський» на Чернігівщині

Крім того, прославила парк ще й неповторна природа краю. Десна, яку ми звикли бачити рівненькою та величною, тут постає тендітною та звивистою, неймовірно красивою і загадковою. А якщо поглянути на неї згори, то взагалі складається враження, що це і не в Україні взагалі. Саме завдяки їй, а ще Дубові Мазепи, вирізаному з дерева мамонтові, пізнавальній стежині це місце і стає настільки унікальним і мальовничим. Чого варта лише панорама біля тамтешнього РАГсу, який колись був дачею самого Леоніда Кучми. Це справжнісінький палац серед моря зелені, а варто лише зайти за нього – як перед очима вся краса необмежного Мезинського парку, з всіма луками, полями, звивистою Десною. І лине ця краса стільки, скільки очі можуть побачити.

Та не стоянкою одною можна здивувати спраглого до прекрасного туриста. Якщо піднятися на оглядовий майданчик «Пузирева Гора», то відкриється неймовірна панорама на озеро Підкова. Таку назву водойма має не просто так, а саме через свою округлу форму, ніби літера «С», і вже дуже схоже це озеро на підкову. Саме тому тамтешні жителі й дали озеру таку назву. Крім того, часто можна почути й іншу назву водойми, а саме «Озеро Щастя». Ходять чутки, якщо скупатися в озері, то це приверне щасливі події у ваше життя.

Безперечно, сьогодні в Мезинському парку це один із популярних об’єктів туризму і дуже відомий серед місцевих жителів. Та навіть попри таку популярність, не всі знають цей об’єкт. Однак варто лише трошки краще пізнавати красиві об’єкти нашого краю – і тоді все неймовірне та цікаве виявиться зовсім поруч, а не за тридев’ять земель. Мандруючи рідним краєм, можна відкрити безліч цікавого. І не варто боятися спілкування зі звичайними жителями. Адже саме місцеві зможуть розказати про «Озеро Щастя» такі факти та історії, про які не розповість жоден екскурсовод.

Джерело: chernigiv.name

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button