Суспільство

Перша електрогітара: на що звернути увагу

Сама конструкція електрогітари, як і її принцип роботи, схожі на те, як працюють інші види подібних інструментів. Але при цьому особливості поширення звуку будуть відрізнятися. Врахувати, що електрогітара має подвійний принцип роботи. В залежності від форми та розмірів гітари, особливостей звучання музичні інструменти поділяють на два види: стандартні та напівакустичні. Перші вважаються класичними моделями. Їхня форма може бути різною, але при цьому є спільна характеристика – відсутність розетки. До таких гітар краще додатково мати підсилювачі чи динаміки. Серед головних переваг інструментів такого типу: великий асортимент, різні види корпусу та стильний вигляд, ергономічність самого інструменту та можливість регулювання звучання. Напівакустичні моделі являють собою поєднання гітар електронного типу та звичайних моделей. Детально з асортиментом електрогітар та їх характеристиками можна ознайомитися в магазині «Гітарний дім».

Перша електрогітара: що врахувати при виборі

Електрогітара є одним з найпопулярніших музичних інструментів. Головна його перевага в тому, що навчитися грати на ньому не складно ні професіоналу, ні початківцю. Особливості вибору залежать від того, як часто та з якою метою інструмент буде використовуватися. Якщо цікавить великий асортимент таких інструментів, знайти його можна на https://guitarhouse.com.ua/ru/elektrogitari-squier-by-fender/.

Особливо ретельно спеціалісти радять обирати електрогітару тим, хто тільки опановує це мистецтво. Для цього врахувати ряд важливих порад.

  • Перш ніж почати опановувати електрогітару, розібратися в тому, як вона влаштована та які надає можливості. Бренд та зовнішній вигляд інструменту важливі, але врахувати потрібно і якість звучання, зручність використання та налаштування.
  • Тип корпусної частини інструменту підбирається в залежності від виду музики, яка буде виконуватися. Для кожної гітари характерні свої акустичні та фізичні характеристики. Так, щоб отримати якісний звук з оригінальним звучанням, виробники використовують такий вид деревини, як ясен, вільха та горіх. Звуки ритм-гітари середніх частот можна отримувати, виготовивши інструмент з коа, тополі, палісандра.
  • Врахувати конструктивні особливості: метод кріплення грифу та кількість струн. Гриф та корпусна частина можуть поєднуватися одним із способів: склеювання, наскрізна фіксація, з допомогою болтів. Якщо цікавить акустичне звучання, для початківців достатньо буде обрати 6-струнний варіант. Звернути увагу й на тип струмоприймача. Так, найпростішим в використані та заміні в разі необхідності є фіксований бридж. Більш потужну акустику дає тремоло, він складніший і в налаштуванні.
  • Продумати необхідну кількість ладів – їх може бути від 18 до 24. Від їх кількості залежить якість та висота звучання нот. Якщо електрогітара обирається для дитини, достатньо буде і 18 лад. Для тих, хто на середньому рівні опановує музичне мистецтво, обрати варіант інструменту з 21-22 елементами. Професіоналам рекомендовані електрогітари на 24 лади.
  • Якщо інструмент потрібно буде часто переносити, краще передбачити й наявність спеціального кейсу. Він повинен бути практичним та забезпечувати цілісність інструменту під час транспортування.

Якщо раніше не було досвіду в виборі електрогітар чи інших видів музичних інструментів, початківцю важливо обрати магазин з великим асортиментом та консультантами, які готові порадити оптимальний варіант в залежності від потреб клієнта. Краще, якщо товар матиме сертифікат якості та детальний опис характеристик, щоб легше було орієнтуватися при купівлі. Електрогітари є універсальними інструментами, які не складно опановувати як дітям, так і дорослим. Підібрати оптимальний варіант можуть, як початківці чи аматори, так і ті, хто займається музичним мистецтвом на професійному рівні.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button