Суспільство

Під час війни в громаді на Чернігівщині організували мініпекарню

Шість населених пунктів Кіптівської територіальної громади, зокрема й Кіпті, зазнали руйнувань через ворожі обстріли. Зовсім поряд, в Іванівській громаді, села були окуповані й російські військові тероризували жителів.

Голова Кіптівської громади Володимир Кучма говорить, що громада приймала переселенців: кількість мешканців зросла з 6 до 8,5 тисяч. Люди тікали сюди як із сусідніх сіл (із Золотинки, Слободи, Количівки, Іванівки), так і з Бучі та Гостомеля.

Під час бойових дій тут зіткнулися з відсутністю хліба: доставити його не було можливості. Але місцеві знайшли вихід: організували мініпекарню. Знайшли рецепт і діставали борошно завдяки тому, що в одному з сіл вдалося запустити старий млин, тож пшеницю перемелювали на жорнах.

«Дуже смачний був наш місцевий хліб, — поділився Володимир Кучма. — Ми намагалися не залишити на самоті чи без шматка хліба жодну людину в громаді. Соціальні працівники під час війни були на робочих місцях».

Нині на часі посівна та створення запасів найнеобхіднішого: продуктів, дров, паливно-мастильних матеріалів, генераторів. Війна триває, можливості повторного наступу не можна повністю відкидати, тож треба подбати про речі, які забезпечують людям виживання.

«Зараз бойові дії на Чернігівщині не ведуться, а тому це час, щоб набратися сил і згуртуватися», — додає голова Кіптівської громади.

Джерело: Децентралізація і ОТГ-Інформ Чернігівщина

Ще статті по темі

Back to top button