Суспільство

Цар чернігівський: статки Атрошенка порівняли з фінансами інших мерів

Місяць тому в Україні закінчився термін подачі електронних декларацій. Ми вже проаналізували, як змінилися доходи українських міністрів (у більшості вони зросли), сьогодні аналітичний портал «Слово і Діло» подивитися, що декларували мери обласних центрів.

Серед найцікавіших пунктів декларацій – квиток на суборбітальний політ, духовки та холодильник.

Найбільше задекларував міський голова Чернігова Владислав Атрошенко: дохід його сім’ї за минулий рік склав 68 мільйонів гривень (зарплата, дохід від підприємницької діяльності, відчуження цінних паперів і корпоративних прав та відчуження рухомого майна, відсотки, дивіденди). В Атрошенка та його дружини 9 земельних ділянок, п’ять житлових будинків, 4 квартири, офіс і три місця для машини (автомобіля задекларовано два). Атрошенко також володіє 6 парами чоловічих годинників. Крім того, в декларації вказано, що третім особам він позичив 163 тисячі доларів і має право вимагати виплати 652 тисяч доларів.

Сім’я мера Ужгорода Богдана Андрєєва минулого року сумарно заробила майже 30 мільйонів гривень, сюди увійшли зарплата, дохід від підприємницької діяльності та відчуження майна, соціальна допомога, інвестиційний дохід, відсотки та дивіденди. Серед членів сім’ї Андрєєв вказав дружину, дочку й сина, згідно з декларацією у них 9 земельних ділянок, дві квартири, житловий будинок і магазин. Цінного майна в мера Ужгорода небагато – наручний годинник і два мисливські карабіни.

У мера Кропивницького Андрія Райковича земельних ділянок ще більше – 15, і всі вони оформлені на нього. Минулого року дохід Райковича склав трохи більш ніж 19 мільйонів гривень. Цікаво, що в чиновника немає транспортних засобів, зате в декларації значаться дві духовки, холодильник і робоча поверхня для кухонної плити Restart.

Головним велосипедистом серед мерів можна однозначно назвати Віталія Кличка. У своїй декларації столичний мер вказав їх 9 штук. Крім того, у Кличка задекларовані 7 пар чоловічих і 3 пари жіночих годинників, а також 4 ювелірні прикраси. Загалом, у 2017 році родина Кличка заробила більш ніж 5 мільйонів гривень. При цьому третім особам мер позичив 8,4 мільйона євро й майже 700 тисяч доларів.

Мер Дніпра Борис Філатов задекларував найбільш незвичайну річ – квиток на суборбітальний політ. Крім того, ще два ретро-автомобілі, чоловічу куртку, п’ять пар годинників, три жіночі шуби та прикраси. У декларації також зазначена значна кількість нерухомості – три квартири, два житлових будинки, чотири нежитлових приміщення, 6 земельних ділянок і 10 паркувальних місць. Дохід сім’ї Філатова за минулий рік порівняно невеликий – 1,8 мільйона гривень. У банку зберігається ще 2,3 мільйона гривень і 1,4 мільйона доларів.

Дохід сім’ї мера Херсона Володимира Миколаєнко склав лише 358 тисяч гривень, при цьому немає ані транспорту, ані цінного майна. У декларації міського голови значаться три квартири й три земельні ділянки, а також незавершене будівництво трьох об’єктів (паркан, ємність для господарсько-побутових потреб і ще частина паркану).

Одеський мер Геннадій Труханов, проти якого розслідують кримінальну справу, задекларував лише 133 тисячі гривень доходу, зате в його сім’ї три житлових будинки, квартира й дві земельні ділянки. У мера Хмельницького Олександра Симчишина в декларації вказаний кредит на 499 тисяч гривень, а дохід – 329 тисяч гривень. Цінного майна й автомобіля в Симчишина немає, є два житлових та один садовий будинок і земельна ділянка.

Харківський мер Геннадій Кернес не володіє нерухомістю, він орендує житловий будинок і кімнату. Минулого року дохід Кернеса склав трохи більш ніж 24 мільйони гривень, значна сума – більш ніж 43 мільйони гривень – зберігається в нього готівкою. У Кернеса також є 11 пар наручних годинників.

У власності Олександра Лисенка 5 вантажівок ГАЗ і причіп. Також у сім’ї мера Сум дві квартири, три земельні ділянки, частина власності в трьох житлових будинках і двох нежитлових приміщеннях. Дохід сім’ї в 2017 році склав майже 400 тисяч гривень. Згідно з декларацією, міський голова Рівного Володимир Хомко позичив комусь минулого року 56 тисяч доларів, дохід його сім’ї склав 1,6 мільйона гривень. Сім’я мера володіє одним автомобілем, трьома квартирами, 6 земельними ділянками та одним житловим будинком. Цінного майна в них немає.

Детальніше – на інфографіках.61571-1_uk_large[1]61571-2_uk_normal[1]

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Учитесь студенты)))Вот это трудяга,когда он только успевает обрабатывать землю и платить за столько квартир?Или не платить? Да ещё и время на хобби остаётся,подрабатывать мэром.Просто какой то супер герой.

Back to top button