Суспільство

Під Прилуками буде оновлений «міст молодят» (Відео)

Старому мосту через річку Удай було більше 40 років. Збудований у 1979-му з попередньо напруженого залізобетону. Довжина мосту — 64 метри. Серед місцевих він був однією з традиційних весільних фотолокацій.

У жовтні 2020 рух цією ділянкою дороги Н-07 Київ — Суми — Юнаківка було закрито у зв’язку з реконструкцією шляхопроводу над залізницею під Прилуками. На мосту через Удай, що знаходиться за кілометр від колій, також почали демонтажні роботи.

Старий міст був розібораний. Збудувана об’їздна дорога. Наразі підрядник почав влаштовувати залізобетонні буронабивні палі під нову штучну споруду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина – серед лідерів із реконструкцій та відбудови шкіл і дитячих садочків (Відео)

Оновлений міст через річку Удай під Прилуками повністю відповідатиме сучасним нормам безпеки та транспортних навантажень. Буде встановлено нові опори, проговона будова, на мосту влаштують шар гідроізоляції, заасфальтують проїзну частину, проведуть антикорозійний захист конструкцій, укріплять укоси земляного полотна, облаштують водовідвід, відремонтують підходи до мосту, встановлять бар’єрне огородження та мостову огорожу, облаштують дорожню обстановку.

Підрядна організація — ТОВ «ШБУ-77».

У 2021 році в рамках програми «Велике Будівництво» Н-07 Київ — Суми — Юнаківка по Чернігівській області планується продовжити капітальний ремонт траси і реконструкцію п’яти штучних споруд. Загальна протяжність дороги по території Чернігіівської області — 143 км.

В рамках Програми президента України «Велике будівництво» у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально і 5 мостів реконструювати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button