Суспільство

Під «прицілом»: пасажирів маршруток знімають камери відеоспостереження (Фото)

До редакції ЧЕline читачі надіслали фото маршрутки з встановленою в салоні камерою відеоспостереження. Також про те, що ведеться відеоспостереження в салоні, пасажирів попереджує наліпка. Водій цього транспортного засобу розповів, що встановлення камери – вимога перевізника. Але чи законно в громадському транспорті здійснювати відеозйомку – цікавляться читачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзд у маршрутках «Чернігів – Київ» подорожчав

Журналісти ЧЕline звернулися по роз’яснення до фахівців. Так, начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради Олександр Рижий зазначив, що нічого поганого в цьому не вбачає, адже камери встановлюють зокрема і для безпеки пасажирів, тим паче, записи з них не оприлюднюють.

Чи мають право перевізники на законодавчому рівні оснащувати салони маршруток камерами відеоспостереження, пояснив відомий у Чернігові правник Микола Торбєєв.

«Встановлювати відеокамери в маршрутках законно, адже маршрутки і будь-який інший громадський транспорт може розцінюватися як громадські місця, в яких зйомка дозволена законом. Але лише за умови, що відео з камер не будуть надалі оприлюднені» , – наголосив юрист.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Хозяин смотрит заполняемость маршрутки, шо тут криминального?!

  2. Аналізуйте глибше, це необхідний крок для переходу в подальшому до е-квитка.

  3. Еще бы камера отдельная на маршрутчика была

Back to top button