Суспільство

Під Ріпками буде відремонтовано майданчик відстою транспортних засобів

У рамках поточного середнього ремонту дороги М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі (км 192 — 199) буде відремонтовано покриття і на майданчику для відстою транспортних засобів біля Ріпок. Тут водії зупиняються перепочити і також відстоятися у період негоди та у спеку, коли діє обмеження руху для великоваговиків. Ще тут знаходиться майданчик для проведення габаритно-вагового контролю. Поряд знаходиться облаштоване місце для відпочинку лісового господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Спека на Чернігівщині: дорожники просять водіїв вантажівок дотримуватись правил проїзду

Наразі на цій стоянці завершуються роботи зі зняття старого покриття за допомогою фрезерування. Під час проведення ремонтних робіт тут укладуть новий асфальтобетон, встановлять відповідні знаки та нанесуть дорожню розмітку для організації процесу зважування великовагових транспортних засобів.

Підрядна організація, що виконує роботи з поточного середнього ремонту, — ВАТ «Дорожньо-будівельний трест № 2 Гомель». Загальна протяжність ремонтованої ділянки — 7 км — від 192-го по 199-й км траси, починається у смт Ріпки і закінчується за мостом через струмок на 199-му кілометрі дороги. В межах поточного середнього ремонту тут планується відремонтувати проїзну частину та дві штучні споруди, облаштувати обстановку для безпеки дорожнього руху. Наразі підрядник вже приступив до укладання вирівнюючого шару нового покриття та ремонту штучних споруд.

Усього у 2020 році у Чернігівській області на автомобільній дорозі М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі по Ріпкинському району буде відремонтовано 12 км міжнародної траси. Також наприкінці липня в Козелецькому районі розпочато ремонт 38-кілометрової ділянки дороги М-01 по Чернігівській області в межах проєкту капітального ремонту ділянки Київ — Кіпті.

За амбітним планом Укравтодору, у 2020 році у Чернігівській області ремонтами планується охопити 196 км доріг державного значення.

Дорога М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі — автомобільний шлях міжнародного значення, який забезпечує транспортне сполучення України з Білоруссю та країнами Балтії. Влітку його зазвичай (статистика у докарантинний період) перетинає близько 10 тисяч людей та 3,5 тисячі автівок на добу.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button