Суспільство

Підірвані на Чернігівщині мости ремонтуватимуть за 10 мільйонів гривень

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області оголосила перші тендери на послуги з ліквідації (розбирання) елементів мостів, зруйнованих під час вторгнення в лютому-квітні 2022 року.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від сьогодні буде перекрито рух автотранспорту на одній з вулиць Чернігова

До кінця цього року хочуть розібрати завали на таких мостах:

•  2,49 млн грн – міст у м. Новгород-Сіверський через р. Десна на км 80+650 дороги P-65 КПП «Миколаївка» – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП «Катеринівка», був підірваний 25 лютого;

•  2,98 млн грн – міст через р. Жовідь біля с. Смолин на км 125+929 дороги Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів, був підірваний 7 березня;

•  4,28 млн грн – міст через р. Вереп біля с. Якубівка на км 138+715 дороги Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів, був підірваний 1 березня.

Усі ці тендери оголошені після того, як Верховна Рада 21 вересня прийняла закон про повернення акцизів на паливо (їх скасовували на початку війни, аби пом’якшити ціновий тиск на автомобілістів України) та спрямування цих податків на ремонт доріг і мостів. В обґрунтуванні закону Міністерство інфраструктури вказувало, що гроші необхідні для ремонту мостів, зруйнованих під час війни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Наші гроші

Ще статті по темі

Back to top button