Суспільство

Узбіччя автомобільних доріг на Чернігівщині розчищають від рослинності мульчером (Фото)

На автодорозі поблизу Чернігова увагу водіїв привертають процеси на узбіччі – розчищання від зайвої рослинності. Виконують цю роботу за допомогою спеціальної техніки, яку водії навіть встигли охрестити диво-агрегатом.

Які саме роботи відбуваються та яка техніка задіяна, ЧЕЛАЙН розповіла Аліна Коломієць, речниця Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області.

За її словами, нині відбувається розчищання смуг відводу автомобільних доріг від порослі на ділянці автодороги від Чернігова до Березни. До того аналогічні роботи виконували вздовж проїзної частини між селищем Березна і Меною.

«Це потрібно для покращення видимості та підвищення безпеки руху, адже рослинність на узбіччях надто розрослася і ніби утворює тунелі.

Тривалий час гілки, нависаючи над проїзною частиною вздовж узбіччя, завдавали незручностей водіям. Через них була обмежена видимість проїзної частини, гілки порослі чіпляли транспортні засоби, зокрема фури, неможливо було зробити зупинку на узбіччі. Крім того, взимку вони заважають нормальному руху дорожньої спецтехніки, що проводить очищення й оброблення покриття, а влітку заважають техніці, задіяній на ремонтних роботах», – пояснила Аліна Коломієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Березні тривалий час не працюють газові заправки

Цього разу окремими ділянками планують розчистити узбіччя дороги на відрізку завдовжки 23 кілометри.

А техніка, яка зацікавила водіїв, називається мульчер. За його допомогою прибирають і подрібнюють чагарники й іншу рослинність. Наразі працює одна одиниця такої техніки.

Орієнтовно роботи планують завершити у вересні – жовтні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button