Суспільство

Підйомники для СТО: види та особливості

Автопідйомники — обладнання, з допомогою якого легкові машини та великогабаритну техніку підіймають на потрібну висоту, щоб спеціалістам було зручно проводити діагностику та ремонтні роботи. Крім механізмів для автомобілів також купують підйомники для СТО, які дозволяють обслуговувати мотоцикли. Таким чином автомайстерні розширюють спектр послуг та залучають нових клієнтів. Така інвестиція в бізнес не тільки збільшить прибуток, але й позитивно вплине на імідж фірми серед конкурентів.

Які бувають підйомники

Пристрої для підйому машин за своєю конструкцією бувають таких видів:

  1. гідравлічні — моделі, які після наповнення циліндрів маслом підіймають платформу за допомогою насоса;
  2. механічні — конструкції з гвинтовими основами;
  3. комбіновані — механізми, влаштовані за принципом ножиць.

За кількістю опор механізми бувають:

  1. одностійкові — можуть підіймати автомобілі не більше двох тонн;
  2. двостійкові — частіше за все без платформи, вантажність яких не більше восьми тонн;
  3. чотиристійкові — конструкції з низькими платформами, за допомогою яких обслуговують важкі вантажні машини.

Окремо хочеться виділити плунжерні підйомники — універсальні механізми, які використовують для підняття будь-якого транспорту. Вони мають високу ціну, тому зустрічаються тільки в великих сервісних центрах.

Як вибрати обладнання для СТО

При закупівлі обладнання для автомайстерні багато хто припускається помилок. По-перше, вони визначають бюджет, де головний критерій — ціна. По-друге, в них немає часу на детальне ознайомлення з інструкцією та технічними характеристиками. По-третє, деякі власники СТО думають, що закордонні підйомники кращі. По-четверте, багато покупців нехтують таким фактором, як моральне старіння обладнання. Щоб забезпечити СТО якісним обладнанням, потрібно звертати увагу на такі деталі:

  1. Вантажність. Параметр показує, яку максимальну вагу може підняти механізм. Якщо це легкові автомобілі — до двох тонн; вантажні машини — понад десять.
  2. Висота підйому. Вона вказує, на якому рівні від підлоги можна зафіксувати транспортний засіб. Автобуси обслуговуються на рівні чотирьох метрів (іноді більше), легкий транспорт — на рівні до двох метрів. При виборі підйомника потрібно враховувати не тільки максимальну, а й мінімальну висоту.
  3. Швидкість підйому. Це час, який потрібен для підняття машини на найвищу точку.
  4. Тип приводу. Зазвичай СТО, які надають широкий спектр послуг, встановлюють два підйомні механізми.

Зважаючи на поради, можна підібрати обладнання для станції обслуговування, яке впорається з різними задачами.

Вартість підйомників: від чого вона залежить

Вартість автопідйомників може значно варіюватися в залежності від різних факторів. На ціну впливає тип агрегата: механічний, гідравлічний або комбінований. Вартість залежить від максимального навантаження, розміру платформи, наявності додаткових функцій, наприклад, автоматичного блокування, індикатора рівня масла та інших. Ціну також диктує ринок та репутація виробника.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button