Суспільство

Підприємців оштрафували за торгівлю неякісними товарами

Відділом ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області протягом ІІІ кварталу 2018 року було проведено 19 перевірок характеристик продукції, серед яких 12 планових.

У ході проведених 19 перевірок виявлено порушення законодавства у сфері державного ринкового нагляду. Серед продукції, що розповсюджувалася суб’єктами господарювання з порушеннями вимог технічних регламентів, були дитячі іграшки, мийні засоби, електричне обладнання та освітлювальна апаратура.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як купити безпечну іграшку: захисники споживачів пояснили нові правила «дитячого» ринку

При проведенні перевірок були виявлені порушення законодавства про державний ринковий нагляд, а саме:

  • розповсюдження продукції, на якій відсутній знак відповідності технічним регламентам;
  • розповсюдження продукції без зазначення інформації про найменування та контактні дані виробника та/чи імпортера;
  • введення в обіг продукції, на якій відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Протягом ІІІ кварталу 2018 року виявлено порушення законодавства у сфері ринкового нагляду при розповсюдженні 44 одиниць продукції, а саме: по 19 одиниць продукції, які підпадають під дію «Технічного регламенту безпечності іграшок», затвердженого постановою КМУ № 515 від 11.07.2013,  24 одиниці продукції, які підпадають під дію «Технічного регламенту безпеки низьковольтного електричного обладнання», затвердженого постановою КМУ № 1067 від 16.12.2015 та «Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», затвердженого постановою КМУ № 1077 від 16.12.2015, 1 одиниця продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту мийних засобів», затверджених постановою КМУ № 717 від 20.08.2008.

Відносно продукції, щодо якої виявлені порушення, застосовано 38 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, серед яких 16 – усунення формальної невідповідності, 11 – приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами та 11 – тимчасова заборона надання продукції на ринку. У зв’язку з повним і результативним виконанням рішень скасовано 55 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

За порушення ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» відносно суб’єктів господарювання винесено 17 постанов на загальну суму штрафних санкцій 112,2 тис. грн.

Ще статті по темі

Back to top button