Суспільство

Школи Чернігова готові до ЗНО

Перевірятимуть температуру, допускатимуть лише в медичних масках  і повністю забезпечать  засобами  індивідуального захисту. Так проводитимуть ЗНО в умовах карантину. Але до цього   повністю готові, запевняє директорка методичного центру управління освіти ЧМР Яніна Тимошенко.  Порядок проведення залишається незмінним, змінюється лише процедура. Вже 25 червня  відбудеться  перше тестування з математики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО цього року проходити не обов’язково

Цьогоріч допуск абітурієнтів до пунктів тестування  зробили дещо тривалішим за часом. Розпочнеться він о 9.50 і триватиме годину. Саме ж ЗНО  розраховане максимум  на 4 години. Тож учасники мінятимуть захисні маски принаймні  двічі під час тестування.  На стінах  пунктів   розміщені  плакати – пам’ятки зі спеціальними вказівками, аби полегшити пересування коридорами. Безпечна відстань між абітурієнтами буде зберігатися  і в аудиторіях. У Чернігові – 16 пунктів тестування. Колегіум  №11  – один із найбільших. Тут  будуть здавати ЗНО 240 випускників  з трьох предметів  – української та англійської мов,  історії України. 16 аудиторій розраховані на 15 абітурієнтів,  облаштована  відповідним чином і кімната для нарад. Сьогодні заклад загальної середньої освіти повністю готовий до  складання сесії і забезпечений  засобами захисту. У туалетних кімнатах  також встановлені  плакати-пам’ятки. Антисептики, рідке мило для обробки поверхонь, миття підлоги і   рук, паперові рушники. Усе це стало необхідною складовою, аби  провести ЗНО з дотриманням усіх  карантинних вимог.

Основна сесія ЗНО відбуватиметься з 25 червня по 17 липня. Загалом у цьому році в Чернігові 11 класів закінчують 1753 учні, участь у тестуванні в обласному центрі буде приймати 4403 дитини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button