Суспільство

Підведено підсумки другого етапу сертифікації педагогічних працівників Чернігівщини

14 січня проведено онлайн-конференцію з питання «Сертифікація педагогічних працівників – 2020: реалії та перспективи». Підведено підсумки другого етапу сертифікації.

У заході взяли участь директор департаменту акредитації та моніторингу Державної служби якості освіти України Іван Юрійчук, начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький,  директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва, начальник Управління ДСЯО у Чернігівській області Тетяна Маханькова, заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту управління ДСЯО у Чернігівській області Ірина Усік, сертифіковані вчителі, експерти з вивчення практичного досвіду учасників сертифікації, директори закладів загальної середньої освіти

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 тисячі доларів на місяць: педагоги Чернігівщини згадали минулорічну обіцянку влади

«Минулий рік був роком напруженої праці, нових можливостей та серйозних викликів, — зазначив Микола Конопацький, — Вдалося досягти певних результатів в освітній галузі. Запорукою успіху стали спільні зусилля працівників освіти, які своєю працею та власним прикладом показали готовність до серйозних викликів та напруженої праці».

Вперше сертифікацію вчителів початкових класів було проведено у 2019 році. Тоді з 21 зареєстрованого учасника сертифікат отримали 17 вчителів.

Не став винятком і 2020 рік. Спробувати власні сили вирішили 49 учителів-початківців Чернігівщини. У завершальному етапі взяли участь 39 педагогів. Успішно пройшли сертифікацію та отримали сертифікати 34 педагоги. Це вчителі з міст Чернігова, Ніжина, Прилук, Мени, Городні, Новгород-Сіверського, Корюківки та з Бахмацької, Бобровицької, Борзнянської, Іванівської, Коропської, Куликівської та Ріпкинської територіальних громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менські педагоги Роман Скиданенко та Яна Олексенко стали переможцями конкурсу «Учитель року»

Результати другого етапу сертифікації є підтвердженням того, що в області працюють висококваліфіковані фахівці. Особливо радує те, що це педагоги Нової української школи.

Сертифікація 2021 року розпочнеться 27 лютого.

Зараз широко обговорюється питання поширення сертифікації на вчителів – предметників. Адже сертифікація виявилася справою корисною – успішне її складання зараховується як проходження чергової або позачергової атестації, а також є підставою для присвоєння вчителю відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання. Окрім того, педагоги, які подолали цей рубіж, мають право на двадцятивідсоткову надбавку до заробітної плати. Тому й кількість учителів початкових класів, охочих узяти участь у пілотуванні, відчутно зростає, як і зацікавленість цією темою серед представників інших ланок шкільної освіти.

Управління освіти і науки Чернігівської ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button