Суспільство

Пішла з життя чернігівська актриса Ольга Козунова

03 травня 2021 року пішла з життя Ольга Козунова, яка багато років пропрацювала у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.

Козунова Ольга Олександрівна народилася 05 серпня 1950 року у м.Чернігові. Після закінчення у 1971 році акторського факультету Київського державного інституту мистецтв ім. І.К.Карпенка-Карого три роки за призначенням працювала у Волинському театрі, а з 1974 по 2020 рік – на посаді артистки драми у Чернігівському драмтеатрі ім. Т.Г.Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер творець пам’ятника Кобзарю в Чернігові Володимир Чепелик

За роки служіння на чернігівській сцені Ольга Козунова створила цілу низку яскравих жіночих образів, зокрема такі, як Ніна Сагайдак в однойменній драмі В.Бойка, Сона – «Витівки Хануми» А.Цагарелі, П´єретта – «Вісім люблячих жінок» Р.Тома, Даша – «Весілля з генералом» за творами А.Чехова, Венера – «Енеїда» І.Котляревського, Галя і Гарбузиха – «Циганка Аза» М.Старицького, Самохвалова – «Східна трибуна» О.Галіна, Ровенська – «Яма» за О.Купріним, Іваниха – «Виходили бабки заміж» Ф.Булякова, Жінка Дончука – «У неділю рано зілля копала» за О.Кобилянською, Кума – «Дамських справ майстер» Д.Шевцова за п´єсою М.Старицького «За двома зайцями», Кручиніна – «Без вини винуваті» О.Островського, Баба Палажка – «Кайдашева сім´я» за І.Нечуєм-Левицьким. Маючи гарні вокальні дані, виконувала в оперетах ролі Королеви – «Три мушкетери» М.Дунаєвського, Софії – «Друге весілля в Малинівці» І.Поклада, Стасі – «Сільва» І.Кальмана. Багато цікавих сценічних образів створила актриса у виставах для дітей, серед яких такі, як Кішка – «Кішка, яка гуляла сама по собі» за Р.Кіплінгом, Мальвіна і Лиса Аліса – «Пригоди Буратіно» за О.Толстим, Фея – «Попелюшка» і Ворона – «Снігова королева» Є.Шварца, Гном – казка «Білосніжка та семеро гномів» О.Табакова і Л.Устинова, Лисиця – «Веселий маскарад» С.Когана, В.Орлова та інші.

За сумлінну багаторічну працю у Чернігівському театрі актриса Ольга Козунова неодноразово нагороджувалась Почесними грамотами та Подяками керівництва області, обласного управління культури, дирекції театру.

Прощання з Козуновою Ольгою Олександрівною відбудеться 04 травня 2021 року о 13:30

у ритуальній залі Чернігівської міськлікарні № 1 за адресою: вул. Пирогова, 16.

Чернігівський Драмтеатр ім.Шевченка

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button