Суспільство

Пішла з життя заслужена артистка України Емма Мороз

10 грудня 2019 року пішла з життя високообдарована творча особистість – заслужена артистка України Емма Мороз.

IMG_5663

Мороз Емма Миколаївна народилася 04 квітня 1936 року в м. Єнакієве Донецької області. У 1960 р. закінчила акторський факультет Харківського театрального інституту. Протягом 1964–1991 років працювала в Чернігівському облмуздрамтеатрі ім.Т.Г.Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла акторка Чернігівського драмтеатру, заслужена артистка України Марія Бебешко

За час роботи в театрі Емма Мороз зіграла цілу низку різнопланових ролей у різножанрових виставах, створюючи високохудожні сценічні образи. Серед її знакових ролей слід згадати такі, як Феніса («Закохана витівниця»), Любаша (оперета «Севастопольський вальс»), Маріца (оперета «Маріца»), Катерина («Пам’ять серця»), Любина («Сині роси»), Наталка (опера «Наталка Полтавка»), Маруся («Маруся Богуславка»), Оксана («Доки сонце зійде, роса очі виїсть»), Стеха («Назар Стодоля»), Ройта («Куба – любов моя»), Софія і Комариха («Весілля в Малинівці»), Клавдія («Циган»), Аза і Гордиля («Циганка Аза»), Мавра («У неділю рано зілля копала»), Хівря («Сорочинський ярмарок») та інші.

За великі творчі досягнення і високу професійну майстерність у 1972 році Еммі Мороз було присвоєно почесне звання Заслуженої артистки України, вона неодноразово нагороджувалася Почесними грамотами Міністерства культури України, обласної державної адміністрації, управління культури та дирекції театру, а в 2018 році Указом Президента України їй була призначена довічна державна стипендія як видатному діячеві культури і мистецтва.

Прощання з Мороз Еммою Миколаївною відбудеться 11 грудня 2019 року о 14.20 у ритуальній залі Чернігівської міськлікарні №2 за адресою: вул. 1-го Травня, 168.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button