Суспільство

Питання ромів: «за» і «проти» на місцевому рівні

Міністерство культури України виступає за створення в обласних державних адміністраціях структурних підрозділів із питань ромів – у тих регіонах, де проживає численна ромська громада.

Оскільки Чернігівщина – саме такий регіон, журналісти ЧЕline вирішили поцікавитися, чи вже щось робиться з цього питання на місцевому рівні і чи є потреба у створенні додаткових підрозділів.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Подорван вважає, що створювати додаткові державні підрозділи в Чернігові сенсу немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Містика» на кладовищі «Яцево»

«Проблема, очевидно, є, вони намагаються її вирішити, пропонують і такі варіанти, я знаю що в Департаменті культури і туризму, національностей та релігій, який відповідає за політику щодо регіональних меншин на регіональному рівні, є відповідний відділ, що опікується цими проблемами, є купа різних стратегій щодо інтеграції ромської меншини. Але ж це ініціатива Міністерства, і якщо буде прийнято відповідне рішення, будемо виконувати», – зазначив Андрій Подорван.

А от голова Чернігівської обласної ромської організації «Черген» Петро Главацький новину про ініціативу міністерства сприйняв із позитивом.

«Проблеми, безперечно, є, і якщо говорити про них – то назбирається на окрему тему. Але ми справляємось. Ми навіть проект хотіли такий писати, щоб допомогли нашому народові, хоч якась допомога не завадила б. Якщо на рівні держави буде створено підрозділ, щоб займався безпосередньо нашими питаннями, це був би великий плюс для ромів. І ми на цю зустріч пішли б. Хоча коли це буде, навряд чи найближчим часом», – прокоментував Петро Главацький.

Ще статті по темі

Back to top button