Суспільство

Північні ОТГ думатимуть, як спільно вирішувать проблеми пасажирського транспорту

Як у найкращий спосіб розв`язати проблему транспортного сполучення між малими населеними пунктами у віддаленій місцевості з адміністративними центрами на півночі Чернігівської області? Відповідь на це питання шукали під час консультації для представників Сосницької ОТГ, яку проводив Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми “U-LEAD з Європою”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городнянській ОТГ готуються до відкриття Центру адміністративних послуг

“Зазначеним теренам притаманна мала щільність населення, до половини площ – ліси, а ще поруч кордон із Росією та Білоруссю”, – розповів Володимир Бойко. За його словами, ідея проекту виникла під час семінару «Можливості реалізації проектів міжмуніципального співробітництва за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС», який проводив Чернігівський ЦРМС у вересні цього року.

“Йдеться про масштабне міжмуніципальне співробітництво з наступним виходом на проект регіонального розвитку в рамках так званої «секторалки». Пропозиція отримала схвальні відгуки від ОТГ зазначеного субрегіону. Тож разом із Сосницьким селищним головою Андрієм Портним, працівниками апарату виконкому ради громади обговорили організаційні аспекти та зміст майбутнього партнерства”, – зазначив Бойко.

Джерело: Центр розвитку місцевого самоврядування

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button