Суспільство

Подарунки під подушку для рідних і військових: чернігівці чекають на святого Миколая вже цієї ночі

Цьогоріч ПЦУ перейшла на новий церковний календар. Тож відповідно, тепер в Україні відзначаємо низку свят на 13 днів раніше. Зокрема вже завтра, а не 19 грудня, до слухняних українців прийде святий Миколай.

А що про такі зміни думають чернігівці, чи чекають на святого, а можливо, будуть йому допомагати? 

Сергій Гривко 

Свято чудотворця Миколая завжди приносить щастя та радість! І тому працюю помічником, щоб більше дітей отримали частинку щастя! Зі свого дитинства пам’ятаю теплу та казкову атмосферу і смачні мандаринки!

Чи прийде до мене Миколай із подарунком – не знаю, але в житті все можливо. 

Галина Чорна

Сину і чоловіку святий Миколай уже цієї ночі принесе щось солоденьке та смачненьке, тут я не хвилююся, більше хвилююся за наших захисників, дуже хочеться, щоб святий Миколай якомога швидше приніс перемогу Україні, і кожен захисник і захисниця повернулися додому живі та здорові, до своїх сімей, дітей, жінок ічоловіків, де їх дуже люблять і дуже чекають. 

Планую зробити захисникам енергетичні батончики і через волонтерів передати в гарячі точки (і трішки передам нашим друзям, вони захищають нас зараз на кордоні з ворогом).

Що стосується дати свята, то думаю, що правильно зробили, що перенесли, адже раніше так на нашій землі і святкували, поки в радянські часи не відбулися зміни. Тепер треба трішки часу, щоб нам знову звикнути і буде все добре, головне, щоб не так як у раші, не хочу з ними мати взагалі нічого спільного!

Слава Україні! Всіх зі святом!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий церковний календар: коли цьогорічвідзначати Різдво та йти колядувати і щедрувати

Олеся Гордієнко

Цьогоріч Миколай приходить надзвичайно рано, дуже незвично. Проте чи важливо, коли саме дарувати подарунки? Має сенс, що ти робиш щось добре і з приємністю. Адже це головна ідея свята. Пам’ятаю, в дитинстві на вікно ставила чобіток, а туди клала листа, який писала Миколаю заздалегідь. А вже вранці прокидалася і замість листа в чобітку знаходила солодощі та мандарини.

Віктор Беляков

Як людина, у якої нейтральне ставлення до церкви та свят, не вбачаю різниці в датах, коли приходить Миколай. Хоча з дитинства є приємні спогади. Згадую, як був малий, то в капці зранку знайшов маленького автомобіля, який став для мене цінною іграшкою, що нагадує про «батьківську магію» заради віри в чудеса. Але заради цих (хоч і штучних) чудес не обов’язково прив’язуватися до релігійних свят. 

Альона Макаренко

Обов’язково чекаємо Миколая! Цьогоріч уже святкуємо раніше, тому він ще не встиг підготуватися, якщо чесно, але на те Миколай і святий, щоб творити дива, попри все. 

Сьогодні в нашому житті дуже мало світлих променів, проте діти мають рости в любові, увазі, теплі. Наш із донькою Миколай, на жаль, не поруч, його функції лягли на вірну помічницю. А до повномасштабного вторгнення я також щороку отримувала від нього подаруночок під подушку. Вірю, що прийде день – і до мене знову завітає Чудотворець. 

Зі святом, українці. Нехай святий Миколай здійснить нашу головну мрію. 

Михайло Жирохов

На жаль, жодних спогадів із дитинства про це свято не маю. Там,звідки я родом, його просто не було. Упродовж останніх років, звісно, намагаюсь якось створювати для дітей свято, цьогоріч воно буде 6 грудня. 

Анастасія Крот

Цьогоріч Миколая святкуватимемо 6 грудня. У школі привітають дитину, і ми, звісно, вдома. А спогадів із дитинства про Миколая вмене немає, бо я не з України родом, а з Латвії. І в нас такого свята не було. Ми святкували Різдво 25 грудня і потім Новий рік. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button