Суспільство

Подорожчання електроенергії провокує зростання вартості проїзду в електротранспорті та інших послуг

*Актуально

Зростання ціни на електроенергію, що залежить від грабіжницької формули «Роттердам+», провокує зростання цін на проїзд в електротранспорті та варторсті інших послуг. Про це повідомив депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Віктор Бистров.

За його інформацією, ціна квитка на електротранспорт уже зросла або планово зросте у 16 обласних центрах. Адже рента «Роттердам+» закладена у вартість квитків на міському електротранспорті. Відповідно, збільшення тарифу «Роттердам+» автоматично підвищує й вартість проїзду. У той же час пенсії та зарплати не зростають, а усі попередні зростання доходів вже «з’їла» інфляція. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» проти закриття поштових відділень у селах

Влада обіцяє відмовитись наступного року від «Роттердаму+». Але партія «Наш край» закликає не чекати наступного року, а негайно скасувати цю корупційну схему, користь від якої отримують олігархи, а не люди.

«Ще у травні цього року народний депутат від «Нашого краю» Сергій Шахов подав до Верховної Ради проект Постанови про поновлення соціально орієнтованих тарифів на електроенергію для потреб міського електричного транспорту та зовнішнього освітлення населених пунктів», — зазначив Віктор Бистров.

Він наголосив, що міський громадський електротранспорт слугує реалізації вкрай важливих соціальних, а не комерційних цілей. Громадським електротранспортом користуються переважно найбільш малозабезпечені соціальні групи населення. 

«Наш край» закликає владу негайно відмовитись від використання формули «Роттердам+»! Необхідно скасувати всі підстави для штучного подорожчання та знизити тарифи на проїзд.

Нагадуємо, що з 1 січня 2017 року згідно із Постановою НКРЕКП від 24.11.2016 р. №2021 припинено відпуск електричної енергії для міського електричного транспорту за тарифами, що дорівнювали тарифам для населення. Завдяки чому продаж електроенергії, яка використовується для забезпечення роботи громадського електротранспорту, здійснюється за тарифами для бізнесу.

Згідно з проектом Постанови, партія вимагає «забезпечити встановлення тарифів на електричну енергію для потреб міського електричного транспорту у розмірі, що не перевищує розмір тарифу на електричну енергію, що відпускається населенню».

Джерело: прес-служба Чернігівської обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button