Суспільство

Подушки та адаптивна білизна для військових: новий проєкт допомоги захисникам створили в Анисові (Фото)

В Анисові на Чернігівщині облаштували перший у селі швацький цех для підтримки українських військових.

Учителі разом із місцевими жительками написали проєкт і виграли грант від Українського Жіночого Фонду в розмірі 250 тисяч гривень. Тепер в Анисівському ліцеї шиють подушки-«кісточки» для захисників.

«Ми співпрацюємо з громадською організацією «Північна горлиця», яка створена в Анисові. Уже дуже багато проєктів зробили разом. Крайній проект – «Вільна». Його мета – навчити жінок і фінансової грамотності, і медіаграмотності, і підприємництва. А також навчити жінок шити. Ми вже пошили перші подушки для наших захисників. І продовжуємо цю справу. Люди приносять тканину, багато небайдужих долучаються до такої справи, оскільки багато чоловіків із нашої громади стали на захист України», – розповіла в коментарі ЧЕЛАЙН Наталія Ігнатенко, директорка Анисівського ліцею ім. І. Франка.

Анисівські волонтерки зараз навчаються кроїти адаптивну білизну для госпіталів. Швацький цех у ліцеї обладнали в приміщенні колишнього автокласу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові ліквідували два стихійні сміттєзвалища

«У нас лише одна жінка має освіту швачки. А решта вчаться. До нас приєднуються не лише дорослі, але й школярки 9-11 класів. Будемо шити для госпіталів шорти та футболки. Мета наша подвійна – навчити жінок шити та допомагати нашим військовим», – коментує Наталія Ігнатенко, директорка Анисівського ліцею ім. І. Франка.

Окрім цього, в Анисівському ліцеї для школярів діє курс із волонтерства. В його межах організовують не лише інформаційні години, але й самі школярі долучаються до плетіння маскувальних сіток. Із вересня вже приблизно 200 сіток сплели волонтери з Анисова.

«Ми постійно з сітками передаємо нашим захисникам смаколики, шкарпетки, дітки малюють малюнки, пишуть листи. Дуже важливо наразі підтримувати наших захисників і допомагати», – впевнена Наталія Ігнатенко, директорка Анисівського ліцею ім. І. Франка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button