Суспільство

Поліцейські Чернігівщини нагадують підприємцям про відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім

Інспектори ювенальної превенції Чернігівщини напередодні новорічно-різдвяних свят проводять відпрацювання місцевих крамниць і нагадують продавцям про відповідальність за продаж особам, які не досягли 18 років, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. У кожному торговельному закладі правоохоронці залишають попереджувальні пам’ятки.

Для запобігання пияцтву й алкоголізму, вживанню тютюнових виробів серед підлітків та недопущення їх продажу неповнолітнім ювенальні поліцейські області проводять профілактичні відпрацювання серед суб’єктів підприємницької діяльності.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

У кожному торговельному закладі поліцейські залишають тематичні наліпки, які закликають громадян не бути байдужими до фактів продажу неповнолітнім алкоголю та цигарок, повідомляти поліцію про такі випадки.

Поліція закликає підприємців дотримуватись чинного законодавства та не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям.

Правоохоронці нагадують працівникам крамниць, що продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім тягне за собою адміністративну відповідальність згідно зі статтею 156 КУпАП (накладення штрафу від 6800 до 13600 гривень). Штраф доведеться сплатити не лише власнику або адміністрації магазину, а й продавцю, який безпосередньо продав заборонений товар дітям.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button