Суспільство

Поліцейські ювенальної превенції зустрілися з учнями шкіл (Фото)

У рамках «Тижня права» та Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» інспектори сектора ювенальної превенції відділу превенції Чернігівського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області провели тематичні заняття з учнями 5-9 класів загальноосвітньої школи № 20 та вечірньої школи.

Під час цієї зустрічі учнів ознайомили з правовими аспектами дорослого життя, правилами поведінки, як у побуті, так поза місцем мешкання. Підлітки отримали рекомендації, як не стати об’єктом правопорушення. Поліцейські розповіли про види правопорушень і відповідальність за їх вчинення, ознайомили з основами чинного законодавства. Школярі дізналися про Конвенцію з прав дитини та її основні положення. Також актуальною для слухачів стала тема насильства в сім’ї.

На зустрічі учні мали можливість дізнатися, що таке насильство, що робити у випадку насильства в сім’ї, куди звертатися по допомогу та як вберегти себе від насильства. Поліцейські сектора ювенальної превенції майор поліції Наталія Горох і капітан поліції Олександр Гужва особливу увагу дітей звернули на те, що за жодних умов не треба замовчувати факти жорстокого поводження з ними або про реальні загрози насильства над ними, як діяти в разі виникнення таких ситуацій. Адже замовчування проблеми призводить до значно складніших і небезпечніших наслідків.

Учні отримали кваліфіковані відповіді на низку різнопланових питань.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button