Суспільство

На прикордонні Чернігівщини їли млинці і присідали з цукром

У останню неділю 18 лютого перед початком Великого посту у Новгороді-Сіверському на площі Князя Ігоря святкували Масляну.

Там вирувало святкове театралізоване дійство з концертними номерами. На імпровізованому спортивному майданчику новгород-сіверці та гості нашого міста мали змогу позмагатися у арм-реслінгу, штовханні гирі, присіданні з 25-кілограмовим мішком цукру, який до речі і був головним призом у цьому змаганні, найсильнішим спортсменам у штовханні гирі за перемогу у цих дисциплінах міська рада підготувала призи.

Переможець у гирьовому спорті отримав електричну праску а за друге та третє місце спортсмени отримали по сучасному заварнику для кави. переможець у арм-реслінгу отримав електрочайник, за друге та третє місце призами стали термоси з нержавіючої сталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні млинців, соломяне опудало та стовп-колодій: Носівська ОТГ відсвяткувала Масляну

На сцені і біля неї співали, бились подушками, носили відра на коромислі, влаштовували перегони на ходулях та прокушували найбільшу кількість дірок у млинці. Пісенними, театральними та танцювальними талантами радували присутніх творчі колективи: Новгород-Сіверської міської бібліотеки, «Танцювальний квартал» на чолі з Юлією Шкалабердою та солісти міської гімназії №1, «Сіверські перлинки» та танцювальний колектив «Мальви» Центру дитячої та юнацької творчості міської ради під керівництвом Лариси Веремієнко та Аліни Мартазаєвої.

Усі бажаючі мали можливість посмакувати млинцями та чаєм з трав, який приготували до свята та роздавали безкоштовно.

 

Ще статті по темі

Back to top button