Суспільство

Померла 96-річна бабуся Капа, яка плела дитячі речі для безкоштовного магазину

У лютому ЧЕline розповідав про Капітоліну Денисівну Березнянську з Любеча, яку всі з любов’ю називали баба Капа. На Щедруху, 13 січня, їй виповнилося 96. Хоча за паспортом день народження в неї 15 січня.

У такому поважному віці жінка вже мала купу хвороб – не ходила, тільки сиділа. Але водночас мала невтомну вдачу, вірила в Бога та відчувала велике бажання допомагати людям.

Як була Капітоліна Денисівна молодшою, то рукоділля для неї було основним захопленням. У її хаті багато вишитих наволочок, плетених гачком серветок, навіть килим сама зіткала. Щоправда, в останні роки життя жінка казала, що подібні речі її вже не цікавлять. Натомість хотіла радувати діток.

За словами Наталії Головач, фахівця із соцроботи КЗ ЦНСП Любецької селищної ради, торік у Любечі відкрили магазин «Дякую». Пані Капітоліна про цей магазин почула. І жіночці, яка її обслуговує, каже: «Ти, будь ласка, там скажи завідувачу магазину, якщо є пряжа, то хай мені дасть». Отак їй принесли пряжу. А Капітоліна Денисівна плела шкарпетки та жилеточки для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині 96-річна бабуся плете дитячі речі для безкоштовного магазину

«Батьки такими жилеточками задоволені. Бо в сільських хатах буває зранку не дуже жарко, поки грубку не витопиш, то малюки залюбки носять жилетки і шкарпеточки. Дуже всі вдячні пані Капіталіні за роботу. Я захоплююся такими людьми, як баба Капа», – у коментарі для ЧЕline зазначила Наталія Головач.

І ось КЗ ЦНСП Любецької селищної ради сповістив трагічну звістку, що на 97-му році життя Капітоліни Денисівни не стало.

«Вона жила, раділа сонцю, вітру, людям, які оточували її. Невтомні руки Капітоліни Денисівни були в роботі до останнього. Золота людина, яких мало! Боляче усвідомлювати, що з нами вже немає бабусі Капи. Але вона буде жити в пам’яті рідних і близьких, знайомих і сусідів, у пам’яті дітей, які ще довго носитимуть тепленькі шкарпетки та жилеточки, сплетені нею з любов’ю і теплом», – зазначають у КЗ ЦНСП Любецької селищної ради.

Вічна та світла пам’ять хорошій людині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – КЗ ЦНСП Любецької селищної ради

Ще статті по темі

Back to top button