Суспільство

Понад 45 тис. грн сплатить браконьєр за незаконну риболовлю

7 липня 2021 року Борзнянський районний суд виніс вирок про визнання винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, жителя м. Борзна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У річці на Чернігівщині масово гине риба (Фотофакт)

Вироком суду порушнику призначено покарання у виді штрафу у розмірі 20 400 грн. Також суд ухвалив стягнути з порушника на користь держави 3 089 грн у рахунок відшкодування процесуальних витрат, пов’язаних з проведенням судової експертизи. До засідання суду порушник у добровільному порядку сплатив 21 953 грн за нанесені збитки рибному господарству. Крім того, за рішенням суду у порушника конфісковані на користь держави заборонені знаряддя лову, незаконно добуті водні біоресурси та човен з веслами.

Нагадаємо, що дане порушення було зафіксовано Чернігівським рибоохоронним патрулем 17 травня 2021 року на р. Борзенка, поблизу м. Борзна Борзнянської громади Ніжинського району. Місцевий житель, у період нерестової заборони, за допомогою заборонених знарядь лову – 8 од. сіток поріжних – незаконно добув 21 кг риби: карась золотий (червонокнижний) – 64 екз., карась сріблястий – 28 екз. та лин – 3 екз.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button