Суспільство

Україна відновила авіасполучення, проте понад 4 тисячі чернігівців не зможуть виїхати за кордон

Коли в державі запроваджується наступний крок послаблення протиепідемічних заходів, зокрема відновлюється міжнародне авіасполучення, питання організації відпочинку за кордоном і робочих поїздок стає актуальним. Водночас громадяни, які мають аліментні зобов’язання та намір виїхати за межі держави, повинні пересвідчитися, що не накопичили борг зі сплати дитячих коштів. У разі наявності заборгованості фахівці юстиції винесуть постанову про обмеження такої особи у праві виїзду за межі України. Застосовується цей примусовий захід державними виконавцями до неплатників, які накопичили аліментний борг понад 4 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня захисту дітей: юстиція реєструє народження та стягує аліменти

«Багато таких випадків, коли боржники з аліментів, нехтуючи забороною виїзду за кордон, усе ж таки намагаються вирушити за межі держави. Проте в аеропорту на них чекає неприємний сюрприз – фахівці прикордонної служби, керуючись постановою державних виконавців про обмеження у праві виїзду за кордон, відмовляють неплатникам у перетині. З чемоданами та зіпсованими планами громадяни вирушають до державної виконавчої служби, аби погасити заборгованість. До речі, державні виконавці міжрегіонального управління застосували цей примусовий захід до більше як 13 тисяч неплатників аліментів, зокрема на Полтавщині обмежили майже 6 тисяч батьків, на Сумщині – 3,5 тисячі та на Чернігівщині – більше 4 тисяч боржників», –розповіла Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Варто зазначити, що, окрім обмеження права виїзду за кордон, злісні неплатники аліментів обмежуються й у праві керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button