Суспільство

«Понад 6 тонн на дрони»: у Чернігові волонтери півроку збирають російські книжки, аби купити FPV для ЗСУ

У Чернігові волонтери місцевого освітньо-культурного Гончаренко центру вже шостий місяць поспіль збирають російські та російськомовні книги, аби конвертувати макулатуру на кошти для закупівлі дронів для Сил оборони.

За словами керівника проєкту Олександра Ясенчука, після успішного старту збору взимку команда простору вирішила зробити акцію безстроковою: у такий спосіб волонтери допомагають жителям та жителькам Чернігова очистити полиці від російських книжок і водночас задонатити на ЗСУ. 

«Завдяки чернігівцям ми здали вже понад шість тонн макулатури, конвертувавши її у безпілотники для Сил оборони. Зокрема, завдяки здачі пушкіних і лєрмонтових нашій мережі вдалося закрити збір на закупілю ударних БПЛА Avenger для Сил спеціальних операцій», — ділиться Ясенчук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індустріальний парк у Мені: плани та перспективи

На думку організаторів, така акція – це не лише про донати, а й про дерусифікацію домашніх бібліотек жителів Чернігова. Адже відвідувачі центру інколи й самі дивуються кількості російських книг у своїх квартирах.

«Нам може здаватися, що десь там лежить всього один умовний пушкін. А коли починаєш перебиати бібліотеку, розумієш, що російська культура засіла в твоїй квартирі значно глибше. І я радію, що наша акція триває, адже замість ворожих авторів вдома у дніпрян з’являться наші, українські. І це не може не тішити», — додає організатор акції. 

Здати російські книги на переробку і допомогу українському війську можна щодня по буднях, з понеділка до п’ятниці, з 11:00 до 18:00 за адресою: Чернігів, вулиця Шевченка 9 (Гончаренко центр Чернігів). Усі виручені кошти організатори спрямовують на закриття актуальних зборів для підтримки ЗСУ. Насамперед – на закупівлю безпілотників різних типів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button