Суспільство

Понтонний міст через Десну відремонтували

Національною програмою «Велике будівництво» на 2020 рік передбачене відновлення дев’яти мостів у Чернігівській області. Нещодавно завершився капітальний ремонт одного з них — через річку Віть, притоку Десни на Новгород-Сіверщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ічнянському районі ремонтують аварійний міст

Ця понтонна споруда життєво необхідна для кількох сотень людей, адже разом з іншим мостом — через Десну — поєднує села Биринської сільської ради з районним центром. Коли їздити мостами було неможливо, щоб дістатися з села до Новгорода-Сіверського чи навпаки, доводилося їхати через Сумщину. А це понад 50 додаткових кілометрів в один бік.

Востаннє понтонний міст через Віть частково ремонтували у 2004 році. Тож було прийняте рішення про заміну всіх пошкоджених елементів та повне його відновлення.

У ході капітального ремонту було очищено від корозії, зварено та пофарбовано понтони, дерев’яні палі замінено на бетонні, влаштовано залізобетонні якорі, пару берегових апарелей, прогонові конструкції під автомобільну дорогу, колесовідбій, дерев’яний тротуар, поручні, встановлено відповідні дорожні знаки.

Роботи під контролем Управління капітального будівництва облдержадміністрації виконувало ТОВ «Трансбудкапітал» із Харкова.

Спершу через оновлений міст було дозволено рух тільки пішоходів, а на сьогодні, після завершення ремонтних робіт, транспортне сполучення на автомобільній дорозі Новгород-Сіверський – Бирине відновлене повністю.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button