Суспільство

Поради по оренді квартир в Києві

Розв’язання питання пошуку тимчасового житла актуальні не тільки для студентів коледжів та ВНЗ. Сезонні працівники, туристи й прості приїжджі також регулярно думають як зняти квартиру в Київ та отримати максимум переваг від угоди. З пошуком варіантів допоможуть спеціалізовані портали, в тому числі Country.ua, але не варто забувати й про деякі нюанси.  

Коли краще шукати нерухомість?

Найбільш комфортним часом для пошуку квартири вважається кінець червня-липень. У цей час студенти складають іспити та звільняється безлічі варіантів. При цьому до серпня з напливом учнів попит поступово знижується і знайти відповідну квартиру стає проблематично.

Певне «затишшя» відбувається восени та навесні, але до середини зими, в період новорічних свят, спостерігається певний сплеск інтересу.

Тривалість договору

Навіть якщо ви плануєте довго проживати в конкретному місці, рекомендується укладати контракт оренди строком на 12 місяців. Ніколи не варто виключати форс-мажорні обставини й так ви зможете заощадити на сплаті штрафу перед власником нерухомості.

Якщо планується короткострокова оренда, варто заздалегідь обумовити цей момент з власником. У деяких випадках варто звернути увагу на нерухомість з подобовою здачею. Можна досягти домовленості з власником і прожити в комфортабельних умовах протягом пари тижнів або навіть місяця.

Як обрати район?

Незалежно від виду діяльності — навчання або роботи, рекомендується підбирати будинку в районах з щільною транспортною розв’язкою. Так ви легко зможете дістатися до місця призначення витративши мінімальну кількість часу. Під такі критерії підходять:

  • Голосіївський;
  • Подільський;
  • Святошин.

Троєщина хоча і славиться своєю доступною вартістю на оренду квартир, великою кількістю транспортних засобів похвалитися не може. Тому підходить для віддалених співробітників і тих, хто не звик залишати межі району.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button