Суспільство

Порятунок від негативних переживань: у громаді на Чернігівщині займаються скандинавською ходою

Скандинавська хода – доволі популярний вид фізичної активності. Її унікальність у тому, що вона підходить навіть для немолодих людей як щоденний фітнес і для людей із граничним перевищенням ваги, яким заборонені активні фізичні вправи.

На Чернігівщині один із найбільш активних клубів скандинавської ходи – в Батурині. Він створений та існує завдяки Сергію Пулинцю, який, як кажуть, зі спортом на «ти». Майже професіонально захоплювався спортивним туризмом, потім бігом, але завжди хотів зацікавити людей піклуванням про своє здоров’я. Тож уже майже три з половиною роки учасники клубу нерозлучні. Невелика пауза була лише на початку повномасштабного вторгнення, коли дійсно було не до тренувань.

«До повномасштабного вторгнення було звичайне життя. Тренування в нас відбувалися по понеділках і четвергах щотижня, попри те, яка погода за вікном. Взимку нас заметіль не лякала, дощ будь-якої пори року також. Повномасштабне вторгнення зустріли, як і вся Україна. Основне те, що всі були на нервах, невизначеність панувала. Кожен удома сидів і переживав. Тому через тиждень чи півтора після 24 лютого домовилися зустрітися і відновити заняття, аби відволіктися хоч якось від виниклої ситуації», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Пулинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сусідські війни: в Чернігові два будинки чубляться за прибудинкові проїзди – продовження історії (Відео)

Тож у березі зустрічі відновили і не полишають заняття донині. Але правил безпеки неухильно дотримувалися, бо в той час не всюди можна було гуляти. До лісу не ходили й стратегічні об’єкти оминали.

Зустрічі необхідні були для того, щоб хоч трішки відволіктися від ситуації довкола, суцільних негативних думок і емоцій.

Насправді більшість учасників клубу – пенсіонери з активною життєвою позицією.

«Наш девіз: не дивіться у свій паспорт, бо вам завжди 18 із плюсиком», – пояснює засновник клубу.

Прогулянки зазвичай відбуваються доволі цікаво, адже спортивну ходу поєднують із розминкою, а також розмовами на історичну тематику, зокрема про пам’ятки Батурина, спогляданням природи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Сергій Пулинець

Ще статті по темі

Back to top button