Суспільство

Посеред зими в музеї Михайла Коцюбинського квітнуть екзотичні квіти (Фото)

Навіть у розпал зими, в січні, в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського є квіти, що радують своїм цвітінням. Зрозуміло, що їх можна побачити в теплиці. Це зокрема, більбергія.

«Цю квітку називають ще «сльозами королеви». Це трав’яниста рослина-епіфіт, завезена з Південної та Центральної Америки. Свою назву квітка отримала завдяки шведському ботаніку, зоологу, юристу Густаву Більбергу в 1821 році. Більбергія – одна з дуже популярних квітучих кімнатних рослин. Квітникарі дуже полюбляють її за красу цвітіння та невибагливість у догляді.

Бегонія, або «Ведмеже вушко» чи «Орлине око», прийшла до нас із тропічних та субтропічних поясів нашої планети. Нині її вирощують практично в усіх країнах світу. У Китаї навіть існує легенда, пов’язана з цією рослиною. Китайці вважають, що перша квітка бегонія виросла зі сліз закоханої жінки, якими та окропила землю. А ось жителі Гімалаїв використовують бегонію в кулінарії як приправу. В Брюсселі на площі Гранд-плас із квіток бегонії висаджують цілий килим. Для цього використовують приблизно 800 рослин. Із квітів садівники створюють неймовірні зображення архангелів, садів та історичних композицій. Помилуватися цією красою приїжджають туристи з усього світу», – зазначає Марія Коробко, вчений секретар Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні дозволили перебувати в укриттях із домашніми тваринами

Вартий уваги і аспарагус. Його Батьківщина – субтропічні й тропічні ліси Південно-Східної Африки та Азії.

«Рослина легко може сягати 1,5 м завдовжки. На стеблах аспарагуса – тоненькі голкоподібні пагони. Завдяки їм кімнатна рослина дещо нагадує маленьку ялинку. Під час цвітіння аспарагус густо вкривається білими квіточками у вигляді дрібних зірочок, які згодом перетворюються на яскраві тугі червоні ягідки. Попри їхній привабливий вигляд, пробувати ці ягідки на смак не варто, бо вони можуть нашкодити здоров’ю», – повідомила Марія Коробко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалася Ірина Осташко

Фото – Музей-заповідник Михайла Коцюбинського

Ще статті по темі

Back to top button