Суспільство

Посмертне спалення: священики про ставлення церкви до кремації

Кремація – це процес спалення трупів. Зазвичай проводиться як обряд перед похованням. За даними Міністерства розвитку громад та територій, минулого року було здійснено кремацію 30 тисяч померлих українців, що становить 6% загальної кількості похованих.

Та поки що крематорії існують лише у великих містах – це Київ, Одеса, Харків. В інших населених пунктах небіжчиків ховають традиційним способом.

Священики ж кажуть, що конкретної думки з приводу кремації церква не має. Проте вона вчить, що тіло померлого треба віддавати землі.

Але служителі церкви наголошують на тому, що вона не засуджує такого способу поховання, адже існує проблема з територіями кладовищ, зокрема у великих містах і мегаполісах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вогняне поховання: чернігівці замислились над кремацією (Відео)

«Бували ситуації, коли люди родом із Чернігівщини, але жили далеко за кордоном і хотіли, щоб їхній прах був похований на рідній землі. Відповідно, прах чоловіка і дружини після кремації передали сюди, щоб тут поховати. Тому практика сучасної церкви показує, що в крематоріях також є каплички, де відбувається відспівування», – розповідає настоятель Катерининського храму отець Роман.

Він пояснює, що немає канонів, які заборонили б кремувати людину після смерті. І хоча в Святому Письмі зазначається саме про традиційне поховання, але сучасне життя іноді створює такі обставини, які виправдовують відхід від традицій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button