ВійнаСуспільство

У ліцеї Городнянської громади будують укриття за шість мільйонів гривень

Навчальний рік у школах України стартував 1 вересня. Чи можуть діти ходити на уроки, чи навчатимуться онлайн – залежить від безпеки в кожному населеному пункті. Головна умова очного навчання — укриття в школі.

Тому зараз по всій країні першочерговим завданням цивільного захисту є обладнання та спорудження укриттів і бомбосховищ. Із державного бюджету на це виділяють кошти. Однак Городнянщині в цьому сенсі не поталанило – навчальні заклади й інші установи, що розташовані в 50-кілометровій зоні від кордону з агресором, згідно з відповідною постановою Кабміну, до цього переліку не входять.

Заняття онлайн, на думку багатьох батьків, не мають такого ефекту, як очні. До того ж живе спілкування в дитячому колективи замінити ніщо не здатне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Н» замість «У»: навчальні транспортні засоби позначатимуть по-новому

Тому міська рада вирішила будувати укриття в Хоробицькому ліцеї за кошти місцевого бюджету. На це буде витрачено близько шести мільйонів гривень. Підрядником будівельних робіт виступає філія приватного багатопрофільного підприємства «Вимал» БК «ВИМАЛСПЕЦБУД». Роботи вже розпочались.

– Звісно, це велика сума і навантаження на бюджет громади, – пояснює міський голова Андрій Богдан. – Але в Хоробицькому ліцеї навчаються приблизно 140 дітей із десяти навколишніх населених пунктів. Ми не можемо допустити, щоб війна вкрала дитинство в наших дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Городнянська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button