Суспільство

Потрібно знижувати комунальні тарифи, а не посилювати покарання для боржників, – депутат облради

*Актуально

В Україні протягом останнього року відбулося стрімке підвищення тарифів на комунальні послуги. У листопаді газ для населення подорожчав на 35%. Разом із ціною на газ збільшується й ціна за його доставку: окремі постачальники збираються збільшити її вдвічі. Невдовзі планується також підвищення ціни на електроенергію. Загалом комунальні послуги за рік, за даними Держстату, подорожчали на 57%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» лідирує в Україні за дотриманням гендерних квот у виборчих списках

Як повідомив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Олександр Демиденко, представники владної коаліції хочуть проштовхнути законопроєкт, що значно посилить покарання для тих, хто заборгував за комуналку. Окрім виїзду за кордон, боржникам хочуть заборонити керувати транспортними засобами, користуватись зброєю і планують навіть відбирати квартири.

«Наш край» виступає категорично проти таких ініціатив. Влада повинна не посилювати покарання для боржників, а пропонувати шляхи зниження тарифів.

«Передусім треба розширити фінансування програм, що допомагатимуть людям впроваджувати програми енергоефективності, а також провести аудит цільового використання закладених у тариф коштів на енергозаощадження», – наголосив Олександр Демиденко.

На його думку, необхідно переглянути тарифи на газ на рахунок наявності в них корупційної складової, а також анулювати договори про копійчану оренду ТЕЦ і повернути їх у державну власність. Протягом короткого часу це дасть змогу знизити тарифи щонайменше на 25%. «Усі можливості для зниження тарифів у влади є, треба лише їх використовувати», – вважає депутат від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button