Суспільство

Пожежні команди Коропської громади пройшли перевірку бойової готовності (Фото)

Сьогоднішня перевірка, ініціатором якої виступив голова Коропської громади Володимир Куніцин, показала, за скільки хвилин доїдуть на виклик сільські пожежні команди, як оперативно приборкають вогняну стихію і чого бракує нашим вогнеборцям.

Учасниками перевірки були старости та начальник 9-го Державного пожежно-рятувального поста (смт Короп) Юрій Лаврик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський подарунок: пожежники Чернігівщини отримали «імпортні» презенти (Відео)

Випробування провели за умов, наближених до реальних. Про перевірку не знав ніхто.

За легендою, між Шабалинівом і Нехаївкою сталося займання автомобіля. А в Накоті, рівновіддаленому від Атюші й Рождественського, нібито палає непрацюючий магазин.

Пожежним командам одночасно дали виклик про допомогу. Від часу виклику до прибуття на місце «події» кожної команди пройшло в середньому 13 хвилин. Пожежні діяли швидко та вправно… Єдине зауваження – не всі були у пожежній формі й касках. Хоча самі ж пожежники сказали, що все це мають.

«Порадувала готовність наших пожежних команд. Загалом спрацювали непогано, отже, можемо спати спокійно, − сказав за підсумками перевірки коропський селищний голова Володимир Куніцин. – Разом із тим, я побачив і недоліки, але вони стосуються технічного забезпечення. Будемо це виправляти: деякий інвентар, наприклад, спеціальні ліхтарі, найближчим часом докупимо. Для Атюшівської МПК бензопилу «Штиль» придбали сьогодні – «за гарячими слідами».

Зі свого боку, начальник 9-го ДПРП (смт Короп) Юрій Лаврик зазначив, що місцеві пожежні команди впоралися із завданням, і зауважень із професійного погляду до їхньої роботи нема. Загалом же МПК надають хорошу допомогу державному пожежному рятувальному посту в разі, якщо трапляється лихо.

Зазначимо, що ув Коропській громаді працюють п’ять сільських місцевих пожежних команд – в Атюші, Рождественському, Шабалинові, Нехаївці, а також Оболонні. Фінансують їх із бюджету громади.

Коропська селищна рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button