Суспільство (відео)

Польський подарунок: пожежники Чернігівщини отримали «імпортні» презенти (Відео)

Безкоштовне обмундирування для пожежників отримали п’ять громад Чернігівщини. Вони брали участь у міжнародному проєкті, мета якого – обмін досвідом і поліпшення рівня безпеки в регіонах.

«Польська служба хоче поділитись своїм досвідом щодо створення рятувальної системи», — координатор проєкту «U-LEAD з Європою» Марек Ковальский.

Бобровицька, Височанська, Плисківська, Сосницька та Менська громади отримають від польських колег у свої пожежні частини по чотири комплекти рятувальника.

«Подарували по чотири комплекти захисного бойового одягу. Це костюм, рукавиці, каска, чоботи та черевики з високими берцами. Чотири ліхтарі, на кожну людину. Також Сосницькій громаді – медична укладка», — перший заступник керівника УДСНС у Чернігівській області Дмитро Бескостий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ретроавто для рятувальників: пам’ятний подарунок для чернігівських надзвичайників

Розвиток регіональних підрозділів у громадах є надзвичайно важливим, адже територія області, значні відстані потребують максимально щільнішого та якіснішого облаштування пожежними частинами, щоб була можливість якомога швидше зреагувати на проблему.

«Хочу висловити слова щирої вдячності за започаткування такої прекрасної ініціативи, від якої залежить безпека наших мешканців», — голова Сосницької громади Андрій Портний.

«Думаю, така практика започатковується на рівні об’єднаних громад. Вважаю, добровільні дружини, що створюються в громадах, будуть серйозною допомогою нашим надзвичайникам», — в.о. голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Крім допомоги від колег із Польщі, сьогодні надзвичайники отримали презент і від обласної влади – компресор високого тиску, призначений для захисту органів дихання.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button