Суспільство

Працівник одного з підприємств Ніжина захворів на туберкульоз

У Ніжині проводились організаційні заходи щодо санітарно-епідеміологічного дослідження випадку захворювання на туберкульоз працівника одного з підприємств міста.

Про це на розширеній нараді повідомив начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор.

Для недопущення поширення хвороби на підприємстві працівники служби провели всі необхідні заходи та надали рекомендації щодо уникнення поширення туберкульозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівській школі виявлено випадок туберкульозу, – джерело

Довідка. Туберкульоз — поширене й у багатьох випадках летальне інфекційне захворювання з хронічним перебігом і частою багатосистемністю уражень. Його спричинюють різні види мікобактерій, здебільшого Mycobacterium tuberculosis. Найчастіше патологічний процес локалізується в легенях (легеневий туберкульоз), також може уражати інші органі тіла (позалегеневий туберкульоз) — мозкові оболонки, нирки, печінка, кістки, шкіра тощо.

Передається повітряно-крапельним механізмом, коли хворі на активний легеневий або гортанний туберкульоз кашляють, чхають або іншим чином виділяють слину в повітря.

Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button